Aanmelden

Back to top

FAQ

Lessen

1. Ik heb nog geen ervaring met zingen, kan ik mij dan aanmelden?

– Iedereen is welkom bij de Vocal Arts Academy, of je nu nog geen ervaring hebt of al jaren zingt.

2. Kan ik instromen als een traject van 20 weken al is begonnen?

– Ja dat kan! Je kunt je op ieder gewenst moment inschrijven en je betaalt dan alleen voor de lessen die je volgt binnen dit traject. Let op, als je je na les 16 van een traject inschrijft word je geacht het daaropvolgende traject ook mee te doen. Dit in verband met het bewaken van de continuïteit van de lessen.

3. Kan ik instromen als een workshop van 10 weken al is begonnen?

– Instromen in een workshop is niet mogelijk vanwege de korte duur. Je zal dus even moeten wachten tot er een volgende workshopronde start. Je kunt uiteraard wel gratis een keer een les bijwonen.

4. Kan ik middenin een traject stoppen met de lessen?

– Jammer!! Stoppen met de lessen mag natuurlijk altijd, maar dat is wel zonde van je geld. Je tekent namelijk een overeenkomst voor een bepaalde periode en die ben je verplicht te betalen. Restitutie van het geld vindt alleen plaats als de leerling minimaal 4 weken achter elkaar aantoonbaar ziek is geweest of door overmacht. Dit gaat altijd in overleg met de docent en de directie.

5. Wat moet ik doen als ik mezelf wil afmelden?

– Dat willen we graag minimaal 24 uur van tevoren weten. Je kunt het beste even bellen, zodat je zeker weet dat het aankomt.

6. Worden gemiste lessen ingehaald?

– Het kan natuurlijk gebeuren dat je een les moet missen vanwege een auditie, ziekte, of iets anders. Per traject heb je recht op één inhaalles in overleg met de docent, mits je je minimaal 24 uur van tevoren hebt afgemeld. Elke les die je nog meer mist, is je eigen verantwoordelijkheid.

7. Kan ik bij inschrijving zelf kiezen welke docent ik wil?

– Je mag uiteraard altijd een voorkeur aangeven! Deze voorkeur wordt meegenomen bij je plaatsing, maar dat is geen garantie dat je ook daadwerkelijk bij die docent ingedeeld wordt. Dat hangt af van het aantal vrije plaatsen. Bij de workshops staat de docent natuurlijk gewoon vast.

8. Ik heb binnenkort een auditie, geven jullie ook auditietraining?

– Wat spannend! Ons 20 weken-traject is dan misschien wat te veel van het goede. Het beste kun je even bellen of mailen, dan kunnen we misschien een uitzondering voor je maken.

9. Kan ik twee keer achter elkaar dezelfde workshop volgen?

– Daar ben jij helemaal vrij in! Maar hou er rekening mee dat je niet veel nieuwe informatie zult krijgen. Je kunt dan misschien beter even kijken in ons aanbod of er een leuke vervolgworkshop tussen zit! Of overleg even met je docent wat de beste keuze is.

10. Hoe laat en op welke dag heb ik les?

– Dat hangt af van welke les je volgt. De lestijden van privé-lessen zijn altijd in overleg met de docent. Bij workshops staan de lestijden vast, omdat je te maken hebt met een groep.

11. Kan ik ook eens per twee weken les krijgen?

– Nee, helaas is dit niet mogelijk. Wij baseren onze lessen op trajecten van 20 weken en gaan uit van een ontwikkeling waar wekelijkse lessen voor nodig zijn.

12. Ik kan niet meer op mijn eigen lestijd, kan ik van lestijd veranderen?

– Uiteraard, overleg even met je docent, dan komt dat helemaal goed.

13. Zijn al jullie docenten geschoold?

 Al onze docenten hebben een professionele vakopleiding gedaan en afgerond. Voor de zangdocenten geldt dat ze allemaal aan een conservatorium hebben gestudeerd.

14. Werken jullie met een specifieke methode?

– Nee, elke leerling is anders. We passen onze methode en manier van lesgeven dus aan op de leerling. Wel zijn onze docenten bekend met de verschillende methodes, zoals CVT, EVT, etc, en zullen daar dus ook gebruik van maken.

15. Geven jullie ook klassieke zangles?

– Nee, hiervoor kun je het beste op zoek gaan naar een klassiek geschoolde docent. Wij richten ons hoofdzakelijk op lichte muziekstijlen, zoals pop, rock, jazz, muziektheater, funk, etc. Twijfel je over wat je wil, vraag dan gewoon een proefles aan!

 

Betaling

1. Ik word middenin een traject 21 jaar, moet ik dan voor het hele traject al 21% BTW betalen?

– Nee, als je op het moment van inschrijven onder de 21 jaar bent mag je dit zonder BTW afronden. Meld je je daarna aan voor een nieuw traject wordt er 21% BTW gerekend.

2. Waarom betaal ik geen BTW als ik jonger dan 21 jaar ben?

– De regering wil graag kunsteducatie voor kinderen en jongeren stimuleren en heeft daarom bepaald dat leerlingen onder de 21 jaar vrijgesteld worden van het betalen van BTW. Zo wil de regering kunsteducatie betaalbaar houden.

3. Moet ik iedere les contant geld meenemen voor de betaling?

– Nee, de betaling gaat via een factuur die je van ons via de mail krijgt. Je hebt de keuze tussen een eenmalige betaling of een maandelijkse termijnbetaling. In het eerste geval krijg je aan het begin van het traject één factuur voor het totale bedrag, in het tweede geval krijg je iedere maand van het traject een factuur met het termijnbedrag erop.

4. Kan ik ook contant betalen?

– Nee. Enkel bankoverschrijvingen worden geaccepteerd, om de administratie overzichtelijk te houden.

5. Wat gebeurt er als ik niet tijdig betaal?

– Dat is heel vervelend, maar als na enkele herinneringen betaling van de lessen achterblijft, zullen we de lessen helaas moeten stopzetten. Er zullen tevens extra administratiekosten worden gerekend.

6. Moet ik inschrijfgeld betalen?

– Nee, maar het mag wel ;-)

 

Online profiel

1. Ik ben mijn wachtwoord vergeten, waar kan ik dat opvragen?

– Op de inlogpagina kun je klikken op “Wachtwoord vergeten”. Je krijgt je wachtwoord dan toegestuurd.

2. Ik ben mijn gebruikersnaam vergeten, waar kan ik dat opvragen?

– Vul je naam eens in, kijk wat er gebeurt.

3. Waar vind ik de opdrachten?

– De opdrachten kun je vinden onder je persoonlijke lesstaat, nadat je bent ingelogd.