Aanmelden

Back to top

Docenten

De Vocal Arts Academy werkt uitsluitend met geschoolde en gemotiveerde docenten en coaches of docenten die hun sporen inmiddels hebben verdiend in het vak. Zij hebben allen een duidelijke visie die aansluit op de doelstellingen van de school.

De overeenkomst tussen de Vocal Arts Academy, onze leerlingen en onze docenten is ambitie. Wij vinden het belangrijk dat de docenten die bij ons lesgeven ook veelzijdig en eigenzinnig werkzaam zijn in de praktijk als vocalist. Op die manier hoeft de docent niet alleen te putten uit theoretische kennis, maar kan hij tevens vanuit de praktijk coachen en waar nodig gebruik maken van zijn netwerk om de lessen zo optimaal mogelijk in te vullen. Zo hebben de leerlingen een bijna onuitputtelijke bron aan informatie.

Ook worden er voor verschillende workshops, cursussen en lessen regelmatig gastdocenten uitgenodigd.


Ga naar gastdocenten
Desirée

Mede-eigenaar/oprichter & zangcoach

Desirée Coumans is in 2011 afgestudeerd aan het Conservatorium van Utrecht, richting Zang Jazz/Pop en heeft in 2018 de Master of Music opleiding in de richting productie, performance en compositie afgerond.

Ze is een pop/rock zangeres in hart en nieren en schrijft al jaren eigen werk voor verschillende bands. Haar huidige act, genaamd Pocket Knife Army, is een duo-project met Erwin Tuijl. Zij hebben samen in 2011 ook een Nederlandstalig album uitgebracht onder de naam Gras. Daarnaast zingt ze met regelmaat in diverse andere projecten. Zo is ze o.a. zangeres in de band van Tim Akkerman.

Desirée geeft sinds 2007 zanglessen. Zowel privé-lessen als groepslessen en workshops op basis- en middelbare scholen. Door regelmatige bijscholing blijft ze up-to-date in haar vakgebied.

Astèr

Zangcoach

Astèr Fekre is een soul/R&B zangeres en specialiseerde zich als popmuzikant/zangeres op de Rockacademie, Tilburg.

Ze is al een aantal jaar actief in de muziekscene als backingvocalist en heeft hiervoor met verschillende acts optredens gedaan (radio 6, Sublime FM, Qmusic, Kerst op de Dam, The Passion, voorprogramma Alain Clark en ze stond ook Shirma Rousse vocaal bij in The voice of Holland). Naast haar activiteiten als backingvocalist schrijft ze ook haar eigen nummers en treedt ze op als solo-artiest. Astèr geeft al een aantal jaar zanglessen. Ze geeft zowel groepslessen als privelessen en verzorgt geregeld zangworkshops.

Lisanne

Zangcoach

Lisanne Vermeulen is zangeres, songwriter en sound designer. Ze schrijft en zingt eigen werk onder de naam Elizabett en maakt daarnaast muziek voor o.a. games en installaties. In 2016 studeerde ze af van de opleiding Musician 3.0 aan het Utrechts Conservatorium.

In de lessen staat wat jij wilt leren centraal. Lisanne gebruikt o.a. de zangtechnieken CVT en EVTS om je te helpen vrij te zingen, samen op zoek te gaan naar je eigen sound, en daarbij je stem gezond te houden. Daarnaast kan ze je helpen met het schrijven en produceren van je eigen tracks.

www.elizabettmusic.com

Tom

Zangcoach

Tom Veeke is afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium te Tilburg, richting Docent Muziek met zang. Na zijn opleiding heeft hij o.a. de vocals bij musicalprojecten begeleid en is hij werkzaam geweest als coach bij verschillende projecten binnen het regulier onderwijs. Daarnaast dirigeert/coacht hij sinds 2014 ook verschillende koren en geeft hij zangtechniekworkshops binnen de korenwereld.

Sinds 2014 geeft hij zangles bij en voor verschillende instanties en (muziek)scholen, zowel privé- als groepslessen voor alle leeftijden en niveaus. Tom zoekt in de lessen graag naar een balans tussen zangtechniek, muzikaliteit, interpretatie en performance.

Roos

Songwritingcoach

Roos was, net als vele andere zangers, zo’n kind dat niet meer stopte met zingen vanaf dat ze twee jaar oud was. Maar zij ontdekte ook al snel de prachtige klanken van de piano en de kracht van het woord. Die ontdekking leidde ertoe dat ze, toen ze elf jaar was, haar eerste eigen geschreven liedjes bij lokale talentenjachten zong. Het was vervolgens niet meer dan logisch dat zij na de middelbare school naar het conservatorium in Enschede ging waar zij met veel plezier en passie zowel zang als songwriting is gaan studeren.

Roos Blufpand is nu fulltime artiest en treedt op in theaters, op poppodia, bij festivals en ga zo maar door.
Daarnaast geeft ze sinds 2013 zang- en songwritinglessen. Ze is een enthousiaste en gepassioneerde docente die heel persoonlijk te werk gaat. Wat wil JIJ leren? Wat wil JIJ schrijven? Heb je al iets geschreven? Zo ja, hoe kunnen we dat verbeteren? Maar ook ervaren songwriters zijn welkom: je hebt een berg liedjes geschreven, en dan? Hoe zet je jezelf in de markt?

www.roosblufpand.nl

Christian

Zangcoach

Christian Sebazungu is zanger, liedjesschrijver en producer in hart en nieren en studeerde aan het conservatorium van Haarlem in de richting artist/performer. Hij is al een aantal jaar actief in de muziekindustrie en heeft een mooi CV kunnen opbouwen. Zo was hij backing vocalist bij artiesten zoals VanVelzen, Brownie Dutch, Ali B en speelt hij met zijn eigen muziek en band op verschillende festivals en poppodia. Christian geeft privé, duo- en groepslessen voor leerlingen van alle niveau’s. In zijn lessen gaat hij met de leerling op zoek naar zijn of haar eigen muzikaliteit en leert hij ze hun stem optimaal te kunnen gebruiken.

Het docententeam bestaat uit geschoolde, ambitieuze docenten.

Gastdocenten

Voor sommige workshops doen wij een beroep op de expertise van externe docenten. Deze docenten hebben allen hun eigen specialisatie en kunnen zo gerichte lessen geven. De lijst met gastdocenten wordt regelmatig uitgebreid en aangevuld.

Sanne Groefsema

workshop backing vocals

 

Sanne Groefsema is een R&B/Soul zangeres, werkzaam als:

Leadvocalist, backingvocalist, studiozangeres, songwriter, docent in CVT en geeft coaching in opnamen studio’s.

Sanne heeft haar eigen act genaamd SAN.

Naast SAN is Sanne werkzaam als backingvocalist/lead bij verschillende artiesten.

Opleiding: Rockacademie

Uitgebreide informatie is te vinden op www.utrechtzanglessen.nl

Annemarie de Bie

Ierse zang

 

Annemarie de Bie is muzikante, ondersteunend muzikante en liedjesmaakster bij een aantal theatergezelschappen die specialiseren in terugspeeltheater en muziekdocente. Zij speelt al 10 jaar in de folkband Fling en onder de artiestennaam Celtann speelt ze solo en met verschillende folk-muzikanten.

Voor veel meer informatie zie: www.celtann.com

Anne Stockman

Workshop Loopstation

De Nederlandse zangeres Anne Stockman (Hulst, 1984) is docent bij Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE). Ze heeft haar eigen band: het Anne Stockman Quartet die voornamelijk de originele composities van Anne speelt.In augustus 2013 kocht Anne een loopstation en begon daarmee met het maken van nieuwe arrangementen van bekende nummers.

Opleiding: Conservatorium van Tilburg.

 

www.annestockman.com

Nola Klop

Workshop Stemacteren

Nola Klop is een tweetalige (Nederlands en Engels) stemactrice,
zangeres, componist en You tuber.
Na in 2016 de Bachelor of Music with Honours (Composition for the Media) te hebben behaald doet zij nu de Master of Music aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.
Al van jongs af aan is Nola gefascineerd door geluid en vond ze haar plek in theater, animatie, games en muziek. Als geboren verhalenverteller creëert ze narratieven met veel passie, of dat nou door middel van stem, muziek of geluid is.
Door haar opleiding en ervaring als muziektechnoloog werkt Nola snel en efficient in haar thuisstudio, maar bezoekt ook graag een studio naar keuze van de klant.

 

www.nolaklop.com

Willem de Beer

Workshop Jazzimprovisatie

Geïnspireerd door vocale artiesten als Mel Tormé en Kurt Elling, maar ook arrangeurs als Claus Ogerman en John Clayton, vormde zanger Willem de Beer de Jazz Category begin 2015.

Naast het schrijven van de tekst, meestal aan vooraf bestaande instrumentale melodieën, arrangeert hij ook de nummers voor zijn band, die bestaat uit verschillende muzikanten (het formaat hangt af van de locatie waar ze spelen).

Op 15 februari 2018 brachten ze hun eerste single “East Of The Sun (West of The Moon)” uit op Spotify en iTunes, en met een echte videoclip op YouTube en Facebook.

 

www.willemdebeer.nl

Mitch Wolterink

Workshop Musicalzang/interpretatie

Voor zijn indrukwekkende cv, foto’s, video’s en stemdemo’s kun je het beste een bezoek aan zijn website brengen!

Opleiding: Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (Bachelor Jazz and Music Theatre)

 

www.mitchwolterink.nl

Leonie Tielemans

Workshop Joni Mitchell

Leonie Tielemans zingt en schrijft liedjes. Ze haalt inspiratie voor haar nummers uit haar eigen leven en de prachtige natuur. Op geheel eigen wijze fuseert ze de mooie klanken uit de jazz, met eigentijdse pop-beats en de intensiteit uit de soul.

Samen met haar creatieve bandleden leidt zij via subtiele ballads naar opzwepende stukken naar een moderne groove.

Met haar warme en veelzijdige stem weet ze haar publiek in het hart te raken.

www.leonietielemans.nl

 

Marije Peters

Workshop Fado

Marije Peters heeft in diverse bands gezeten waarin ze zeer uiteenlopende muziekstijlen heeft gezongen, waaronder pop, jazz, funk, soul en latin.

Ze is momenteel werkzaam als zangeres, zangdocente en dirigente.

Opleiding:

Kunstgeschiedenis Universiteit van Amsterdam

Academie voor lichte muziek

Utrechts Conservatorium

Volgde diverse gastlessen

Twee jaar klassieke zanglessen bij conservatoriumdocente Eugenie Ditewig

Dirigent Licht Vocaal

 

www.marijepeters.nl

Maartje Masereeuw

Workshop Wereldmuziek

Maartje Masereeuw studeerde Docent Muziek en Kunstmatige Intelligentie en is aktief als koordirigente en zangeres in Utrecht en Nijmegen.

Hidde Roorda

Workshop Muziekgeschiedenis

Hidde speelt al basgitaar vanaf zijn negende. Hij heeft inmiddels met veel verschillende bands en niet de geringste muzikanten gespeeld. Momenteel speelt hij in drie bands en is een ervaren leraar (gitaar & bas), bandcoach en muziekleraar voor zowel het basis- als voortgezet onderwijs.

Opleiding: ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en Codarts.

www.hidderoorda.nl

 

Sjoerd Krul

Workshop Gitaar

Sjoerd Krul is samen met zijn vriend en collega gitarist Len Verstijnen eigenaar van de Guitar Factory. Hij speelt in verschillende bands en is regelmatig op het podium te vinden. Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het lesgeven.

Opleiding: Conservatorium van Utrecht

 

www.guitarfactory.nl

Frederike Palmen

Workshop Klassieke zang

Frederike is zangeres, schrijft en componeert en is zangcoach. Voor alle informatie en om naar haar muziek te luisteren kun je terecht op haar website.

www.frederikepalmen.nl

 

 

Alice Rientjes

Workshop Interpretatie en performance

Alice Rientjes is singer performer, theatermaker, zangpedagoge, stembevrijder, trainer coach stem&lichaamswerk.

Voor alle uitgebreide informatie en haar liedjes zie de website!

 

www.alicerientjes.nl

Sjaak van Dam

Workshop Zingen en ritme

Op zijn 7e startte Sjaak bij de plaatselijke muziekvereniging. Zijn voorkeur ging absoluut uit naar drums. Op zijn 12e startte hij zijn eerste band, en sindsdien heeft hij altijd in bands gespeeld.Tegenwoordig doet hij sessie/studiowerk, geeft drumles, en coacht bands. Hij speelt in verschillende bands.
Opleiding:
Conservatorium Utrecht richting jazz & pop.Hij heeft het meeste tijd besteed heeft aan rock, breakbeat & electronische crossovers.

www.sjaakvandam.nl

 

Sietse Damen

Workshop Microfoontechniek

Sietse Damen is technicus en componist.Als technicus en producer heeft hij gewerkt met een breed scala aan kunstenaars zoals o.a. Douwe Bob, Jacqueline Govaert, Tim Knol en Freek de Jonge. Hij is eigenaar van een studio in Haarlem en is actief in verschillende andere studio’s in de regio Amsterdam. Sietse is componist en artistiek directeur van Nox, een theatergezelschap dat hij in 2012 is begonnen met schrijver Luuk Imhann. Hij schrijft ook liedjes onder de naam Atom Heart. In 2015 lanceerde hij een webserie over muziek, genaamd Wadgasten, waarvan hij nu co-producent en technicus is. Sietse speelt drums en toetsen.Opleiding: Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), waar hij zowel zijn bachelor als masterdiploma in muziek behaalde.

www.sietsedamen.nl

 

 
Cordula Klein Goldewijk

Workshop Complete Vocal Technique (CVT)

Cordula Klein Goldewijk,Bs Zang pop en geautoriseerd CVT zangdocent en geeft privé zangles, workshops, trainingen en cursussen door heel Nederland en daarbuiten.

Ze heeft met zangers van allerlei kaliber gewerkt: pop, rock, klassiek, musical, siso, soul, you name it.

Zie haar website wat ze voor jou kan betekenen en hoe ze kan helpen bij stemproblemen.

Opleiding: CVT geautoriseerd, Conservatorium Rotterdam en Level 1 en 2 van EVT. Naast de 3-jarige opleiding tot CVT docent heeft zij de Complete Vocal Academy in Kopenhagen gedaan en de Continuos Course aan het CVI in 2016.

www.kenjestem.nl

Wieke Garcia

Workshop Zingen en ritme

Wieke Garcia is multi-instrumentalist en speelt harp en percussie.Haar Wieke Carcia Group is Jazz met een Spaans tintje en bestaat uit hoogopgeleide muzikanten. Ze verleende haar medewerking aan diverse theatershows, deed een tournee in de Nederlandse theaters met Liaison en bracht diverse cd’s uit.

In okt. 2018 verscheen de nieuwste cd met haar duo Choiva.

Opleiding: Conservatorium van Rotterdam.

www.wiekegarcia.com

Syd horster

Workshop Estill Voice Training (EVT)

Syd Horster is als zangdocent/vocal coach betrokken geweest bij vele projecten en heeft o.a. les gegeven op het Rotterdams Conservatorium, Codarts

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Frank Sanders Akademie

DAPA

Hofplein Rotterdam

Op dit moment is hij één van de vaste coaches van het Universal Voice Institute. Tevens is hij mede ontwikkelaar van het Universal Voice System van Alberto ter Doest.

De laatste jaren houdt hij zich ook bezig met het produceren van muziek en het schrijven/regisseren van (theater)shows.

Opleiding: Havo voor Muziek en Dans en het Rotterdams Conservatorium (nu Codarts), afdeling Muziektheater.

www.sydhorster.nl

 

Merijn van Haren

Workshop Rockzang

Merijn van Haren, 29 jaar, zanger van de rockband Navarone, waarmee hij op de meeste kernpodia en festivals in Nederland heeft mogen spelen. Bovendien heeft hij met Navarone op Sziget (Hongarije) gespeeld en meerdere keren door Duitsland getourd. Momenteel de band bezig met hun nieuwe plaat.

Merijn zingt daarnaast in the Dutch Queen Tribute en bij het akoestische duo Rex Pharao. Hij is zangdocent/bandcoach op Rock City Institute te Eindhoven en zangdo- cent op Rijnijssel te Arnhem. Inmiddels heeft hij veel jong talent mogen coachen bij het landelijke traject van Popsport.

Marinus de Goederen

Masterclass Songwriting

Marinus de Goederen is singer-songwriter en songwritingcoach.

“Liedjes van nostalgische schoonheid.” Zo omschrijft popprofessor Leo Blokhuis de muziek van Marinus de Goederen, beter bekend als a balladeer. De singer-songwriter won in 2003 de Publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland, speelde op Lowlands, deed uitverkochte clubtours en verzorgde voorprogramma’s voor o.a. Keane, Live, Saybia, Maria Mena en BLØF.

De eerste a balladeer single ‘Swim With Sam’ staat al jaren in de Top 2000. Het nummer is terug te vinden op het debuutalbum Panama, dat in 2006 nominaties opleverde voor zowel een TMF Award als een 3FM Award. Het jaar erop kreeg a balladeer door BLØF-bassist Peter Slager een Zilveren Harp opgespeld en in 2008 werd het tweede album Where Are You, Bambi Woods? genomineerd voor een Edison.

De Goederen schrijft ook voor en met anderen, waaronder cabaretier Dolf Jansen en operazangeres Tania Kross. Tevens geeft hij les in songschrijven op de Herman Brood Academie in Utrecht en op het Rock City Institute in Eindhoven.

www.aballadeer.nl

Bertolf

Masterclass Songwriting

Liedjesschrijver, multi-instrumentalist en zanger.

Bertolf Lentink (1980)  kwam al op erg jonge leeftijd in aanraking met muziek; zijn vader was een groot bluegrass liefhebber en Bertolf nam al in zijn zesde levensjaar de gitaar ter hand. Daarna volgden instrumenten als banjo, mandoline en dobro.

Lentink begon in 2002 de band “The Junes” en speelde daarmee in voorprogramma’s van onder meer The Posies en The Tragically Hip.
Maakte van 2007 tot 2008 deel uit van de band van Ilse DeLange, en keerde in 2011 nog eenmalig terug om mee te spelen met haar concert in het Gelredome.

Bertolf bracht drie solo-albums onder z’n eigen naam: For Life (2009), Snakes & Ladders (2010) en Bertolf (2012). Van deze platen zijn onder andere de twee 3FM Megahits “Another Day” en “Cut Me Loose” afkomstig. In 2010 ontving Bertolf een Zilveren Harp.

Lentink maakte eind 2012 bekend voorlopig te stoppen met platen maken en optreden onder de naam “Bertolf” om zich te gaan richten op een bandproject: “Color Reporters” met Bas Wilberink.

Tim Akkerman

Masterclass Songwriting

Singer/Songwriter. Gaf op 19-01-2014 een masterclass als onderdeel van de workshop Singing/Songwriting.

Dat Tim op zijn 19e besloot, samen met drie vrienden Di-rect op te richten, was het natuurlijke gevolg van zijn eeuwige passie voor muziek. Al op jonge leeftijd moest en zou Tim professioneel muzikant worden. Daartoe verkoos hij op zijn 16e een elektrische gitaar boven een brommer, werkte hij reeds op zijn 15e in Cesar Zuiderwijk’s gitaarwinkel Rock Palace en spaarde hij op zijn 11e voor een drumstel.

Logischerwijs kwamen deze gebeurtenissen voort uit het besluit van Tim om meer en meer zijn hart te volgen. De onherroepelijke consequentie daarvan was dat hij in het voorjaar van 2009 besloot Di-rect vaarwel te zeggen. Tien jaar lang, vanaf zijn late tienerjaren tot zijn eind twintigste, was Tim frontman van de Haagse band.

Anno 2011 mag Nederland zich verheugen op het nieuwe wapenfeit van Tim Akkerman: ANNO. Een heerlijk authentieke folkpop-plaat in de traditie van bekende en minder bekende singer-songwriters uit heden en verleden. Qua sfeer, instrumentarium en compositie worden parallellen getrokken met artiesten als Simon & Garfunkel, Janove Ottesen, Josh Ritter, Thomas Dybdahl, Amos Lee en Tim Christensen.

www.timakkerman.nl

Jasper de Bruijn

Workshop Performance

Theatermaker/docent

Jasper is afgestudeerd aan de theaterschool van Utrecht en sindsdien werkzaam als theatermaker, schrijver, speler en docent binnen het werkveld.

Als maker heeft hij vaak een beeldende stijl van vertellen, dit betekent echter niet dat hij tekst schuwt. Met zowel modernen als klassiekers heeft hij gewerkt. Op verschillende jeugdtheaterscholen heeft hij producties gemaakt. Als zelfstandig maker werkt hij samen met Siebe Palmen, heeft hij een familievoorstelling gemaakt voor het IKFU en schreef hij samen met Desirée Coumans en Erwin Tuijl de musical: “ Ik kom van ergens anders”, voor het Xapp musicalzomerkamp.

Als speler was hij te zien in korte regies als: “Muze”, “Wijzer,Wijzer” en “zeg ns AAA”.

Als docent wil hij zoveel mogelijk uit zijn leerlingen/cursisten halen.
Hij is er van overtuigd dat iedereen een persoonlijk triggerpunt heeft en je dat moet zien te vinden. Daarom heeft hij zich verdiept en blijft hij zich verdiepen in een groot aantal speltechnieken zodat er voor elk persoon een goede basis te vinden is. Vanuit die persoonlijke basis kan een leerling/cursist zich veel beter ontwikkelen.
Die overtuiging heeft er toe geleid dat hij medeoprichter is van het ActeerAtelier.

Erwin Tuijl

Workshop Ritme & Groove / Piano

Producer/toetsenist/pianist/docent

Erwin Tuijl heeft vier jaar aan het conservatorium van Utrecht gestudeerd in de richting Piano Jazz en Pop en is afgestudeerd aan KMT Hilversum in de richting Productie.

Erwin Tuijl begon al op heel jonge leeftijd met keyboard spelen, waar hij de grootste hits van die tijd op namaakte. Door zijn voorliefde voor toetsen en geluiden kon het niet uitblijven dat hij piano ging studeren aan het conservatorium om daarna de overstap te maken naar muziekproductie.

Op dit moment heeft hij zijn eigen lespraktijk, genaamd Synthschool en zijn eigen opname-studio Re:Frame.

Hij is ook als toetsenist/synthspeler actief in verschillende bands en acts.

Erwin zal regelmatig bij eendaagse workshops aanwezig als pianobegeleider en zal na ieder traject de studio-opnamen van de leerlingen voor zijn rekening nemen. Daarnaast geeft hij bij de Vocal Arts Academy de Homerecording workshops.

www.erwintuijl.nl

Regelmatig worden er gastlessen en workshops gegeven door inspirerende mensen uit het werkveld.