Aanmelden

Back to top

Wijziging Lessenpakket 2016/2017

De Vocal Arts Academy groeit, en hard ook. Supertof! Het gaat zo goed, dat wij ons concept zijn gaan herzien om te kijken of we onze leerlingen nóg meer kennis, ervaring én plezier kunnen bieden in het muzikantschap en artiestzijn. Met trots presenteren wij daarom ons hernieuwde lessenpakket voor het seizoen 2016/2017.

Jaartraject
Sinds we begonnen zijn, hebben we altijd gewerkt met halfjaarlijkse trajecten, of zoals het op de lesovereenkomst staat: het 20-wekentraject. In de praktijk blijkt echter tot nu toe dat het gros van onze leerlingen ons niet halverwege het jaar verlaat; ze volgen met genoegen ook nog van februari t/m juli bij ons de zanglessen. In het nieuwe jaar gaan we daarom over op een jaartraject met 4 evenementen, die we in deze brief verder willen uitlichten. Zo is er minder papieren rompslomp; ouders hoeven niet elke 5 maanden een nieuwe overeenkomst te tekenen, onze docenten hoeven leerlingen niet constant te herinneren aan het meenemen van de lesovereenkomsten en het past beter bij onze filosofie waarbij we leerlingen graag op lange termijn zoveel mogelijk kennis en ervaring willen laten opdoen.

Een ander voordeel: we kunnen eindelijk aan de slag met automatische incasso’s, dus geen factuurherinneringen meer op de mail!
Uiteraard bieden wij nog steeds alle lessen en pakketten op maat aan, dus mocht je je niet voor een heel schooljaar willen binden, kun je dat altijd aangeven!

Pakket
In het schooljaar 2016/2017 verdelen we de leerlingen in 2 groepen: de ene groep doet het eerste half jaar mee aan de VAAcoustics en de Recordings, de andere groep krijgt de workshop PodiumTechniek en gaat in januari het grote podium op tijdens de Vocal Arts Academy in Concert. In de tweede helft van het schooljaar draaien we de twee groepen om. Om het overzichtelijk te maken, hieronder een tabel:

TabelOp deze manier kunnen we ervoor zorgen dat we onze leerlingen nóg meer ervaring, kennis en plezier meegeven en bovendien zorgen we ervoor dat de kwaliteit niet gebukt gaat onder de hoeveelheid leerlingen.

Nieuw: VAAcoustics
In de herfst van 2016 lanceren wij een voor ons geheel nieuw element in het lessenpakket: de VAAcoustics! Leerlingen bereiden met de docent een song voor en geven dit door aan de organisatie. Twee muzikanten studeren deze songs in, en op een intieme en gezellige openbare plek (zoals een café) komen de leerlingen van de Vocal Arts Academy samen voor een middag vol ongedwongen akoestische optredens. Eenvoudiger kan het bijna niet, gezelliger ook zeker niet!

Bij de Recordings verandert er, behalve de kekke naam, eigenlijk heel weinig: iedere leerling geeft enkele weken voor de studio-opnames een song door, deze wordt door huisproducer Erwin Tuijl laag voor laag en instrument voor instrument helemaal opnieuw in elkaar gezet, waarna de leerling het zo mooi mogelijk mag inzingen in de studio, en Erwin er op zijn beurt een zo mooi mogelijk eindproduct van maakt. Dit alles natuurlijk onder toeziend oog van onze vakkundige vocal coaches!

Ook nieuw: Workshop PodiumTechniek
Om onze leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op het leerlingenconcert, is het belangrijk dat ze niet alleen hun eigen song kunnen zingen, maar dat ze ook begrijpen wat er op het podium moet gebeuren. Daarom krijgen onze leerlingen in de aanloop naar het leerlingenconcert een gezamenlijke workshop PodiumTechniek, waarin wordt verklaard hoe je met geluid omgaat en wat belangrijk is als je met een band staat te zingen.

Vocal Arts Academy In Concert
En tot slot dan natuurlijk onze leerlingenconcerten! Die zijn ons – en onze leerlingen – zo dierbaar, daar gaan we weinig aan veranderen. Althans…
Ze kunnen natuurlijk allemaal nog veel en veel vetter!! Te beginnen met de naam! Tot nu toe noemden we ze altijd “Leerlingenconcerten”, maar wil je zoiets naar een hoger plan tillen, moet het allereerst natuurlijk megavet klinken! Vandaar dat we het hebben omgedoopt tot Vocal Arts Academy in Concert! Klinkt dat vet, of vet? Daarbij gaan we natuurlijk werken met de vertrouwde muzikanten die al die songs voorbereiden en van ’s ochtends vroeg al – en nagenoeg zonder pauze – al die songs met de leerlingen repeteren en vervolgens ook nog eens knallen tijdens het concert zelf. Daarnaast komt er een lichtteam (de leerlingen maken zich niet voor niets zo zorgvuldig op) en zullen we nog veel meer uit de kast proberen te trekken om deze concerten een begrip te laten worden in Leidsche Rijn en omstreken!

Prijzen
In het nieuwe schooljaar zullen de prijzen niet veranderen. U betaalt nog steeds €510,- per 20 weken en €1020,- voor het hele schooljaar. Deze prijzen zijn exclusief 21% btw bij leerlingen van 21 jaar of ouder. Tot die leeftijd zijn leerlingen vrijgesteld van deze btw. Uiteraard kunt u ook nog steeds per maand blijven betalen en voegen we de mogelijkheid toe om te betalen middels automatische incasso.

Maatwerk
Zoals gezegd blijven we natuurlijk ook in het nieuwe schooljaar maatwerk leveren. Mocht het (nieuwe) lessenpakket dus niet helemaal naar je wens zijn, kunnen we altijd samen kijken naar wat we voor je kunnen betekenen, mits het natuurlijk binnen onze mogelijkheden valt.

We hopen iedereen hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Wij hebben heel erg veel zin in de komende producties, projecten (houd Facebook en de website in de gaten!) en het nieuwe schooljaar!
Mocht je nog vragen hebben, wees dan vrij om contact op te nemen per mail: info@vocalartsacademy.nl.

Fijne zomervakantie!

Siebe & Desirée