Aanmelden

Back to top

Docenten

De Vocal Arts Academy werkt uitsluitend met geschoolde en gemotiveerde docenten en coaches of docenten die hun sporen inmiddels hebben verdiend in het vak. Zij hebben allen een duidelijke visie die aansluit op de doelstellingen van de school.

De overeenkomst tussen de Vocal Arts Academy, onze leerlingen en onze docenten is ambitie. Wij vinden het belangrijk dat de docenten die bij ons lesgeven ook veelzijdig en eigenzinnig werkzaam zijn in de praktijk als vocalist. Op die manier hoeft de docent niet alleen te putten uit theoretische kennis, maar kan hij tevens vanuit de praktijk coachen en waar nodig gebruik maken van zijn netwerk om de lessen zo optimaal mogelijk in te vullen. Zo hebben de leerlingen een bijna onuitputtelijke bron aan informatie.

Ook worden er voor verschillende workshops, cursussen en lessen regelmatig gastdocenten uitgenodigd.


Ga naar gastdocenten
Desirée

Mede-eigenaar/oprichter & zangcoach

Desirée Coumans is afgestudeerd aan het Conservatorium van Utrecht, richting Zang Jazz/Pop en doet nu een Master of Music opleiding in de richting productie, performance en compositie.

Ze is een pop/rock zangeres in hart en nieren en schrijft al jaren eigen werk voor verschillende bands. Haar huidige act, genaamd Pocket Knife Army, is een duo-project met Erwin Tuijl. Zij hebben samen in 2011 ook een Nederlandstalig album uitgebracht onder de naam Gras. Daarnaast zingt ze met regelmaat in diverse andere projecten. Zo is ze o.a. zangeres in de band van Tim Akkerman.

Desirée geeft sinds 2007 zanglessen. Zowel privé-lessen als groepslessen en workshops op basis- en middelbare scholen. Door regelmatige bijscholing blijft ze up-to-date in haar vakgebied.

www.desireecoumans.nl

Siebe

Mede-eigenaar/oprichter & zangcoach

Siebe Palmen is afgestudeerd  aan het Conservatorium van Utrecht, richting Zang Jazz/Pop.

Hij specialiseert zich als theaterzanger en kleinkunstenaar, maar doet tevens verschillende projecten variërend van muziektheater tot pop en jazz. Hij is aangesloten bij theatercollectief Vloeken in de Kerk en heeft daarnaast de afgelopen jaren getoerd met diverse voorstellingen, waaronder de kindervoorstelling “Miles en Tram 7”, “Het Amsterdam van Wim Sonneveld” en enkele voorstellingen van eigen hand. Daarnaast speelt hij met eigen werk op verschillende luisterpodia en in theaters.

Sinds 2008 is Siebe ook actief als zangcoach bij verschillende instanties. Ook laat hij zich regelmatig bijscholen binnen zijn eigen vakgebied.

www.siebepalmen.nl

Astèr

Zangdocent

Astèr Fekre is een soul/R&B zangeres en specialiseerde zich als popmuzikant/zangeres op de Rockacademie, Tilburg.

Ze is al een aantal jaar actief in de muziekscene als backingvocalist en heeft hiervoor met verschillende acts optredens gedaan (radio 6, Sublime FM, Qmusic, Kerst op de Dam, The Passion, voorprogramma Alain Clark en ze stond ook Shirma Rousse vocaal bij in The voice of Holland). Naast haar activiteiten als backingvocalist schrijft ze ook haar eigen nummers en treedt ze op als solo-artiest. Astèr geeft al een aantal jaar zanglessen. Ze geeft zowel groepslessen als privelessen en verzorgt geregeld zangworkshops.

Lisanne

Zangdocent

Lisanne Vermeulen is zangeres, songwriter en sound designer. Ze schrijft en zingt eigen werk onder de naam Elizabett en maakt daarnaast muziek voor o.a. games en installaties. In 2016 studeerde ze af van de opleiding Musician 3.0 aan het Utrechts Conservatorium.

In de lessen staat wat jij wilt leren centraal. Lisanne gebruikt o.a. de zangtechnieken CVT en EVTS om je te helpen vrij te zingen, samen op zoek te gaan naar je eigen sound, en daarbij je stem gezond te houden. Daarnaast kan ze je helpen met het schrijven en produceren van je eigen tracks.

www.elizabettmusic.com

Tom

Zangdocent

Tom Veeke is afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium te Tilburg, richting Docent Muziek met zang. Na zijn opleiding heeft hij o.a. de vocals bij musicalprojecten begeleid en is hij werkzaam geweest als coach bij verschillende projecten binnen het regulier onderwijs. Daarnaast dirigeert/coacht hij sinds 2014 ook verschillende koren en geeft hij zangtechniekworkshops binnen de korenwereld.

Sinds 2014 geeft hij zangles bij en voor verschillende instanties en (muziek)scholen, zowel privé- als groepslessen voor alle leeftijden en niveaus. Tom zoekt in de lessen graag naar een balans tussen zangtechniek, muzikaliteit, interpretatie en performance.

Het docententeam bestaat uit geschoolde, ambitieuze docenten.

Gastdocenten

Voor sommige workshops doen wij een beroep op de expertise van externe docenten. Deze docenten hebben allen hun eigen specialisatie en kunnen zo gerichte lessen geven. De lijst met gastdocenten wordt regelmatig uitgebreid en aangevuld.

Merijn van Haren

Merijn van Haren, 29 jaar, zanger van de rockband Navarone, waarmee hij op de meeste kernpodia en festivals in Nederland heeft mogen spelen. Bovendien heeft hij met Navarone op Sziget (Hongarije) gespeeld en meerdere keren door Duitsland getourd. Momenteel de band bezig met hun nieuwe plaat.

Merijn zingt daarnaast in the Dutch Queen Tribute en bij het akoestische duo Rex Pharao. Hij is zangdocent/bandcoach op Rock City Institute te Eindhoven en zangdo- cent op Rijnijssel te Arnhem. Inmiddels heeft hij veel jong talent mogen coachen bij het landelijke traject van Popsport.

Marinus de Goederen

Marinus de Goederen is singer-songwriter en songwritingcoach.

“Liedjes van nostalgische schoonheid.” Zo omschrijft popprofessor Leo Blokhuis de muziek van Marinus de Goederen, beter bekend als a balladeer. De singer-songwriter won in 2003 de Publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland, speelde op Lowlands, deed uitverkochte clubtours en verzorgde voorprogramma’s voor o.a. Keane, Live, Saybia, Maria Mena en BLØF.

De eerste a balladeer single ‘Swim With Sam’ staat al jaren in de Top 2000. Het nummer is terug te vinden op het debuutalbum Panama, dat in 2006 nominaties opleverde voor zowel een TMF Award als een 3FM Award. Het jaar erop kreeg a balladeer door BLØF-bassist Peter Slager een Zilveren Harp opgespeld en in 2008 werd het tweede album Where Are You, Bambi Woods? genomineerd voor een Edison.

De Goederen schrijft ook voor en met anderen, waaronder cabaretier Dolf Jansen en operazangeres Tania Kross. Tevens geeft hij les in songschrijven op de Herman Brood Academie in Utrecht en op het Rock City Institute in Eindhoven.

www.aballadeer.nl

Bertolf

Liedjesschrijver, multi-instrumentalist en zanger.

Bertolf Lentink (1980)  kwam al op erg jonge leeftijd in aanraking met muziek; zijn vader was een groot bluegrass liefhebber en Bertolf nam al in zijn zesde levensjaar de gitaar ter hand. Daarna volgden instrumenten als banjo, mandoline en dobro.

Lentink begon in 2002 de band “The Junes” en speelde daarmee in voorprogramma’s van onder meer The Posies en The Tragically Hip.
Maakte van 2007 tot 2008 deel uit van de band van Ilse DeLange, en keerde in 2011 nog eenmalig terug om mee te spelen met haar concert in het Gelredome.

Bertolf bracht drie solo-albums onder z’n eigen naam: For Life (2009), Snakes & Ladders (2010) en Bertolf (2012). Van deze platen zijn onder andere de twee 3FM Megahits “Another Day” en “Cut Me Loose” afkomstig. In 2010 ontving Bertolf een Zilveren Harp.

Lentink maakte eind 2012 bekend voorlopig te stoppen met platen maken en optreden onder de naam “Bertolf” om zich te gaan richten op een bandproject: “Color Reporters” met Bas Wilberink.

Tim Akkerman

Singer/Songwriter. Gaf op 19-01-2014 een masterclass als onderdeel van de workshop Singing/Songwriting.

Dat Tim op zijn 19e besloot, samen met drie vrienden Di-rect op te richten, was het natuurlijke gevolg van zijn eeuwige passie voor muziek. Al op jonge leeftijd moest en zou Tim professioneel muzikant worden. Daartoe verkoos hij op zijn 16e een elektrische gitaar boven een brommer, werkte hij reeds op zijn 15e in Cesar Zuiderwijk’s gitaarwinkel Rock Palace en spaarde hij op zijn 11e voor een drumstel.

Logischerwijs kwamen deze gebeurtenissen voort uit het besluit van Tim om meer en meer zijn hart te volgen. De onherroepelijke consequentie daarvan was dat hij in het voorjaar van 2009 besloot Di-rect vaarwel te zeggen. Tien jaar lang, vanaf zijn late tienerjaren tot zijn eind twintigste, was Tim frontman van de Haagse band.

Anno 2011 mag Nederland zich verheugen op het nieuwe wapenfeit van Tim Akkerman: ANNO. Een heerlijk authentieke folkpop-plaat in de traditie van bekende en minder bekende singer-songwriters uit heden en verleden. Qua sfeer, instrumentarium en compositie worden parallellen getrokken met artiesten als Simon & Garfunkel, Janove Ottesen, Josh Ritter, Thomas Dybdahl, Amos Lee en Tim Christensen.

www.timakkerman.nl

Jasper de Bruijn

Theatermaker/docent

Jasper is afgestudeerd aan de theaterschool van Utrecht en sindsdien werkzaam als theatermaker, schrijver, speler en docent binnen het werkveld.

Als maker heeft hij vaak een beeldende stijl van vertellen, dit betekent echter niet dat hij tekst schuwt. Met zowel modernen als klassiekers heeft hij gewerkt. Op verschillende jeugdtheaterscholen heeft hij producties gemaakt. Als zelfstandig maker werkt hij samen met Siebe Palmen, heeft hij een familievoorstelling gemaakt voor het IKFU en schreef hij samen met Desirée Coumans en Erwin Tuijl de musical: “ Ik kom van ergens anders”, voor het Xapp musicalzomerkamp.

Als speler was hij te zien in korte regies als: “Muze”, “Wijzer,Wijzer” en “zeg ns AAA”.

Als docent wil hij zoveel mogelijk uit zijn leerlingen/cursisten halen.
Hij is er van overtuigd dat iedereen een persoonlijk triggerpunt heeft en je dat moet zien te vinden. Daarom heeft hij zich verdiept en blijft hij zich verdiepen in een groot aantal speltechnieken zodat er voor elk persoon een goede basis te vinden is. Vanuit die persoonlijke basis kan een leerling/cursist zich veel beter ontwikkelen.
Die overtuiging heeft er toe geleid dat hij medeoprichter is van het ActeerAtelier.

Erwin Tuijl

Producer/toetsenist/pianist/docent

Erwin Tuijl heeft vier jaar aan het conservatorium van Utrecht gestudeerd in de richting Piano Jazz en Pop en is afgestudeerd aan KMT Hilversum in de richting Productie.

Erwin Tuijl begon al op heel jonge leeftijd met keyboard spelen, waar hij de grootste hits van die tijd op namaakte. Door zijn voorliefde voor toetsen en geluiden kon het niet uitblijven dat hij piano ging studeren aan het conservatorium om daarna de overstap te maken naar muziekproductie.

Op dit moment heeft hij zijn eigen lespraktijk, genaamd Synthschool en zijn eigen opname-studio Re:Frame.

Hij is ook als toetsenist/synthspeler actief in verschillende bands en acts.

Erwin zal regelmatig bij eendaagse workshops aanwezig als pianobegeleider en zal na ieder traject de studio-opnamen van de leerlingen voor zijn rekening nemen. Daarnaast geeft hij bij de Vocal Arts Academy de Homerecording workshops.

www.erwintuijl.nl

Regelmatig worden er gastlessen en workshops gegeven door inspirerende mensen uit het werkveld.